Acné behandeling

Acne en de oorzaken

Iedereen heeft wel eens last gehad van acne. Acne is een huidaandoening waarbij het talgkliersysteem geïrriteerd is door een ontstekingsproces dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. De huid ondergaat dan allerlei veranderingen waardoor de talgklieren groter worden en er wordt meer huidsmeer geproduceerd. Bovendien wordt de talg wat dikker, waardoor het moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit leidt vaak tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren,  Deze dringt door de wand van de verstopte talgklier heen en kan een ontsteking veroorzaken. In de meeste gevallen zie je acne in het gezicht, de hals en nek. Maar acne komt ook voor op de borst, rug en schouders.

Hoe werkt acne behandelen met SHR of IPL?

Bij Beauty Lounge Linda wordt er gewerkt met een zeer kwalitatief hoogstaand apparaat. Dit SHR/IPL apparaat. Dit apparaat zorgt d.m.v. korte flitsen dat er hoogenergetisch licht op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 590 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Omdat de P. Acnes bacterie niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving, zal deze worden vernietigd.

Alleen actieve acne kan worden behandeld. Acne littekens zullen niet verdwijnen. Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Bij mensen met een lichte huid zullen de beste resultaten worden geboekt. Mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid is het lastiger om resultaat te boeken. Beauty lounge Linda adviseert dan ook tijdens de kuur, de zon zoveel mogelijk te vermijden en een goede factor (min 30) te gebruiken. Het duurt twee tot drie weken voor het resultaat zichtbaar is en de ontstekingen afnemen. Ook de roodheid die veroorzaakt wordt door de acne wordt zichtbaar minder.

IPL of SHR per behandeling                                € 45

Prijzen Acné behandeling
Acné behandeling
Gezicht€ 35,00
Nek/hals€ 75,00

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Beauty Lounge Linda

4 + 4 =